Progressiva glasögon

>>    Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!
Köp Glasögon och Kontaktlinser på nätet !

Progressiva glasögon. När man är i behov av progressiva glasögon handlar det om att man fått sämre syn på grund av ålder. När du försöker läsa ser du dåligt och kan känna att bokstäverna flyter ihop. En lösning på detta kan vara att skaffa sig två par glasögon, ett par glasögon att läsa med och ett par glasögon som du använder när du ska se på långt håll. Dessvärre kan det vara bökigt att hålla på att byta glasögon beroende på var du ska titta, men som tur var är då lösningen tidigare nämnda progressiva glasögon.

Progressiva glasögon ger dig en helhetslösning på problemet, alltså ett par glasögon som du använder oberoende av var du ska titta. Ett par progressiva glasögon är slipade i flera olika zoner med olika styrkor, individuellt anpassade efter just dig och ditt synproblem. Utvecklingen inom progressiva glasögon har också utvecklats under senare år och nu kan du få flera olika nivåer på progressiva glasögon. De progressiva glasögon som för fem år sedan var de mest avancerade progressiva glasögonen, är idag det som kallas basglas. Ett par progressiva glasögon med basglas har de mest grundläggande fördelarna och har alltså olika styrkor som gör att du ser lika bra på olika avstånd. Dessutom har progressiva glasögon med basglas en osynlig övergång mellan de olika zonerna.

Progressiva glasögon med premiumglas är nästa nivå. Den allt mer avancerade teknologin under senare år har gjort det möjligt att göra progressiva glasögon som har alla fördelarna som progressiva glasögon med basglas har, men med ännu fler förbättringar. På progressiva glasögon med premiumglas får du i tillägg ett ännu bättre vidvinkelseende när du ser på långt håll och en ännu bredare zon för själva lösningen. Detta gör att det blir ännu lättare för dig att vänja dig vid de progressiva glasögonen.

Progressiva glasögon kan vara ganska dyra i inköp, men blir billigare om du köper dem på nätet eller utomlands. Faktum är att du kan spara upp till en tusenlapp om du köper dina progressiva glasögon online. Att det kan vara så mycket billigare att köpa sina progressiva glasögon online jämfört med hos en optiker beror på att återförsäljarna på nätet inte behöver betala för lokaler eller speciellt mycket personal. Å andra sidan är utbudet av glasögonbågar till progressiva glasögon inte lika stort online som det är i en glasögonbutik. Men det kan absolut vara värt att först kolla upp priset för progressiva glasögon online, innan du går till glasögonbutiken. När du köper dina progressiva glasögon på nätet beställer du hem ett antal glasögonbågar som du sedan provar ut hemma i lugn och ro. Skulle det sedan inte vara några av de progressiva glasögonen som passar, skickar du helt enkelt tillbaka dem till nätbutiken, utan att betala något. Optiker rekommenderar att de som har behov av en större korrektion än 4 diopetrier inte bör köpa sina progressiva glasögon på internet. Ju starkare progressiva glasögon man behöver, desto svårare är det att få dem korrekt justerade då man köper dem online.

Vissa tipsar om att man kan köpa billiga progressiva glasögon från Thailand eller i Spanien. Men väljer du att köpa dina progressiva glasögon utomlands bör du befinna dig på plats, så att du tillsammans med optikern kan komma överens om vilka progressiva glasögon som du behöver. Chansa inte genom att beställa dina progressiva glasögon från utländska sajter, då det kan bli svårare att få returnera om det blir fel.

Det är viktigt att progressiva glasögon sitter rätt för att du ska kunna utnyttja de olika slipzonerna maximalt. Om du köper progressiva glasögon med metallbågar kan du lätt böja bågarna så att de passar dig.