Kontaktlinser

>>    Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!
Köp Glasögon och Kontaktlinser på nätet !

Kontaktlinser. Om du har ett så pass allvarligt synfel att du måste ha synkorrigering dagligen, kan det vara skönt att ibland byta ut glasögonen mot kontaktlinser. Med kontaktlinser kan din vardag underlättas markant, jämfört med när du bär glasögon. Bär du glasögon idag kan du nog hålla med om att det är bra mycket skönare med kontaktlinser då och då. Speciellt om du lever ett sportigt och aktivt liv kan kontaktlinser vara oumbärliga. Om problemet med glasögon som är i vägen känns familjärt, kan det alltså vara dags att titta på utbudet av kontaktlinser. Det finns massor av kontaktlinser att välja mellan, då gå lugnt till väga som hittar du till slut ett par kontaktlinser som passar dina behov. Men kontaktlinser behöver inte bara vara underlättande i vardagen, utan också ett kul och enkelt sätt att förändra utseendet. Du kan nämligen också köpa färgade kontaktlinser som på några sekunder gör dig exempelvis brunögd istället för grönögd! Fenomenet med färgade kontaktlinser kommer främst från Hollywood och kändisar som Paris Hilton. Kändisbarnets till synes isblå ögon är nämligen egentligen gröna, just på grund av färgade kontaktlinser.

Även synfel som är lite mer komplicerade kan numera åtgärdas med kontaktlinser. Om du har brytningsfel kan du få hjälp av toriska kontaktlinser och lider du av ålderssynthet kan du använda dig av progressiva kontaktlinser. Dagens kontaktlinser kan nämligen både formas och slipas på nästan vilket sätt som helst. För att kunna skaffa kontaktlinser måste du naturligtvis kontakta en optiker och boka en tid för synundersökning. Bara en legitimerad optiker kan hjälpa dig att ta reda på vilken form av synfel du har och vilka kontaktlinser du därmed är i behov av. Kom ihåg att du inte kan ta ditt glasögonrecept och omvandla detta till ett par kontaktlinser, då man har olika recept för dessa två. Visst kan det vara frestande att beställa billiga kontaktlinser direkt från nätet utan att lägga pengar på en synundersökning, men då är risken mycket stor att kontaktlinserna inte kommer att passa. En kontaktlins måste nämligen inte bara vara i rätt styrka, du behöver också veta vilken typ av diameter kontaktlinserna ska ha, samt vilken typ av kupning eller baskurva som du behöver. Kontaktlinser med fel baskurva och diameter kommer att skava och irritera ditt öga och i värsta fall leda till infektioner.

När du har gjort en synundersökning hos en legitimerad optiker och fått ett recept på kontaktlinser, finns det däremot inga hinder att du köper dina linser direkt från nätet, även om din optiker naturligtvis önskar att du köper kontaktlinserna hos honom. Att köpa kontaktlinser på nätet är oftast billigare än att köpa hos en optiker, även om optikerpriserna närmar sig nätets priser mer och mer. Om du väljer att beställa dina kontaktlinser från internet ska du dock se till att hålla dig till etablerade återförsäljare som har gott rykte och är välkända. Undvik att köpa dina kontaktlinser från utländska företag online, då det finns en risk att du måste betala dyra tullavgifter för dem. Vanliga företag som säljer kontaktlinser och tillbehör är Lensway.se, Synfel.se och YourLenses.se.

Att använda kontaktlinser innebär mer skötsel än när du använder glasögon. Använder du månadslinser måste du varje kväll ta ut dina linser, rengöra dem och sedan förvara dem i ett linsetui över natten. Använder du endagslinser kommer du dock enklare undan, då dessa kastas varje kväll. Vissa personer kan också använda sig av dygnet runt linser som man kan sova i då de släpper igenom tillräckligt med syre så att ögat inte torkar ut. Det är dock inte alla som har så pass fuktiga ögon att denna typ av kontaktlinser är möjliga. Rådgör alltid med din optiker innan du köper kontaktlinser som man kan ha dygnet runt.