Glasögon på nätet

>>    Köp Glasögonbågar på nätet via Optikbutiken här!
Köp Glasögon och Kontaktlinser på nätet !

Glasögon på nätet. Med dagens internetbaserade samhälle kan du numera köpa det mesta på nätet, till och med glasögon. För många kan det låta som en omöjlighet att köpa glasögon på nätet, hur ska man veta att man passar i dem? Att välja rätt glasögon till sin ansiktsform kan vara nog så svårt i butiken, hur gör man då när man köper sina glasögon på nätet? Det är faktiskt inte så svårt som det låter.

Att köpa glasögon på nätet är som regel mycket billigare än att köpa sina glasögon hos en optiker eller i en glasögonbutik, trots alla erbjudanden om ”köp 3 glasögon till priset av 1”. Men det finns en del fallgropar som du bör veta om. Det första du bör kolla upp innan du beställer hem glasögon från nätet är hur returrätten fungerar på just den glasögon shoppen. Läs noga igenom villkoren så att du inte måste spendera en massa pengar för glasögonbågar som du inte passar i. När du beställer glasögon på nätet måste du till exempel vanligtvis se till att du inte slänger bort originalförpackningen till bågarna och att du har kvar fraktsedeln. När man beställer glasögon på nätet så skickar man ju vanligtvis efter ett gäng glasögon som man tror kan passa och returnerar sedan alla eller de bågar som man inte var nöjd med. Om det sitter ett litet klistermärke på dina glasögon som du har skickat efter från nätet brukar det vanligtvis också vara tvunget att sitta kvar när du skickar tillbaka glasögonen till företaget. En annan fallgrop som du bör undvika när du köper dina glasögon på nätet är att ha ett för gammalt recept på glasögon. För att kunna beställa glasögonbågar på nätet måste du ju ha ett recept på ditt synfel från en optiker, men vad många inte tänker på är att synfelet kan ha förändrats genom åren. Se därför alltid till att ha ett färskt recept! En del synfel kräver också att glaset slipas på vissa specifika ställen på glaset och alla dessa mått måste uppges också när du beställer glasögon på nätet.

Att beställa glasögon med progressiva glas från nätet kan innebära att du får problem med just ovanstående. Progressiva glasögon är nämligen slipade ytterst detaljerat i olika zoner som kan placeras på glaset på lite olika sätt. När du beställer progressiva glasögon på nätet kan du inte välja hur dessa zoner ska sitta, utan du måste helt enkelt acceptera det som erbjuds. Om du är i behov av att ha progressiva glasögon bör du därför undvika att beställa dessa på nätet och istället vända dig till en optiker.

De legitimerade optikerna är naturligtvis rätt missnöjda med den konkurrens som möjligheten att beställa glasögon på nätet har inneburit för dem. Ofta hör man varningar från optiker om att glasögon på nätet håller dålig kvalité, att utbudet är för litet och att kunskapen och glasögonförsäljarna på nätet brister. Det är svårt att svara på om denna kritik är befogad eller inte. Huruvida service och utbud är tillfredsställande är det bara du som kund som kan avgöra, däremot är det lite knepigare att veta hur kvalitén på glasögon från nätet ser ut. Man kan helt krasst konstatera att den skiljer sig och att det inte finns något enkelt svar på den frågan. Visst finns det glasögonbutiker online som inte håller vad de lovar, men det finns också de som säljer riktigt bra glasögon på nätet för långt billigare priser än optikern. När glasögonen från internet är så pass billiga som det är, finns ju faktiskt möjlighet att ta den risken, även om man önskar att också ett par glasögon köpta på nätet ska hålla i flera år.